Enkele recensies uit de media:


“Peter is blij. Zijn mama verwacht een baby en de 4-jarige Peter mag meehelpen met het klaarmaken van de babykamer. Maar dan wordt zijn zusje te vroeg geboren. Inge ligt in het ziekenhuis aan allemaal slangetjes; ze is heel ziek en na een paar dagen overlijdt ze. Iedereen is heel erg verdrietig, al is het voor Peter moeilijk voor te stellen. Wanneer kunnen ze Inge weer ophalen?

Aardig beschreven verhaal over hoe om te gaan met verdriet in een gezin. Goed te gebruiken op school en thuis om met jonge kinderen een dergelijk verlies te bespreken. Ook het afscheid nemen thuis en de begrafenis komen aan de orde, waarbij alle volwassenen verdrietig en stil zijn, maar de kinderen mogen dansen en zingen. Met eenvoudige, lieflijke illustraties in zachte kleuren, die goed bij de tekst passen. Bruikbare uitgave.

De auteur is kinderarts-neonatoloog. Hij schreef dit verhaal omdat hij in zijn beroepspraktijk veel vragen kreeg van ouders, en er geen boek bleek te zijn voor deze leeftijdsgroep dat het onderwerp vanuit een niet-religieuze benadering behandelt.”

BOL.COM


 

Geef hieronder uw reactie op het boek “Mijn zusje is een sterretje”…